Door de jaren heen…

Heikneuters 55 jaar!

In 2015 stond de datum 11-11-2015 dik gedrukt in de agenda van C.V. De Heikneuters. Het was het begin van het 55 jarig bestaan, een jubileum in de carnavaleske telling.
En daar werd zeker niet geruisloos aan voorbij gegaan. Een heel jaar lang werd dit gevierd met diverse activiteiten.
Op deze pagina leest u terug wat er allemaal gebeurde. 

Programma:

Zaterdag 7 november 2015: Interne feestavond met jubilarissen.

Een club die 55 jaar bestaat heeft vast wel leden die net zo lang lid zijn. Dat is bij de Heikneuters ook het geval. Bert Foolen en zijn vrouw Maria evenals Betsie der Kinderen, weduwe van Jan der Kinderen (één van de oprichters), zijn vanaf het levenslid betrokken. Daarom werden ze afgelopen zaterdag door burgemeester Maas in het zonnetjes gezet. Bert en Betsie kregen een mooi speldje voor op het nieuwe kostuum. Maria werd heel blij gemaakt met een kettinkje wat ze al lang geleden verloor. Het grootste cadeau voor hen is dat het met de club goed gaat, want als het me de club goed gaat, gaat het ook met Bert, Maria en Betsie goed. (bron: www.mooirooi.nl)

Zaterdag 7 november 2015: Onthulling nieuwe kleding!

Tijdens de feestavond werd door Jeanette (Marga van Acht) van het bedrijf nieuwe-kleding-voor-de-heikneuters-en-kielenwinkel.nl diverse prominenten figuren onderworpen aan enkele vragen over zichzelf en de Heikneuters en direct werden hun belangrijkste maten opgemeten. Bij de één moest het stof in de breedte wat meer zijn dan in de lengte, of was stretch-stof bij het kruis niet meer nodig en bij de ander was het de vraag of het niet alleen een ‘zak’ moest zijn. Immers sommige personen staat ieder kostuum. Na een half uur ‘knutselen’ met wat stof werd de nieuwe kleding door Maria Foolen en Frans Sijbers gepresenteerd over de catwalk. (zie fotoboek).

Woensdag 11 november 2015: verspreiding van de jubileumkrant

Zondag 17 januari 2016: Receptie 55 jaar

Deze zondag stond er één Carnavalsvereniging in de spotlights. C.V. De Heikneuters hield een receptie ter ere van hun 55 jarig bestaan en nodigden alle andere carnavalsverenigingen, Nijnselse vereningen en andere dorpsgenoten uit om dat samen met hun te vieren. De hele middag stond in het teken van 55 jaar Heikneuters en er werden verschillende bedankjes gegeven en feestelijke nummers gespeeld.

Niet alleen alle leden van nu, maar ook de oud-leden waren aanwezig. Vele kapellen van de Rooise carnavalsclubs zorgden voor een feestelijke sfeer met hun vrolijke muziek, terwijl de gasten met zijn allen stonden te borrelen. Ook burgemeester Maas kwam langs om een mooi woordje te doen voor de vereniging, waarin hij benoemde dat de club een prachtige geschiedenis kent en hoopt dat deze nog verder uitgebreid zal worden. De verwachting van vierhonderd bezoekers kwam aardig uit en de Beckart stond bomvol met feestgangers die de Heikneuters graag wilden feliciteren. De Heikneuters hadden ook hun nieuwe pakken aan, die zij speciaal voor dit jubileum hebben gemaakt. (bron: www.mooirooi.nl

Zondag 7 februari 2016: Optocht in Papgat

Deze zondag was C.V. de Heikneuters vertegenwoordigd met 100 meter Heikneuters in de optocht. Bijna alle leden deden mee met de wagen, loopgroep, muziekkapel of individueel. Toen de voorste deelnemer de bocht maakte van de Ollandseweg naar de Lindendijk, draaide de laatste Kneuter vanuit de Philippusstraat de Ollandsweg op. Het gehele traject was Rood / Blauw gekleurd en konden deze weg even omdopen tot Heikneuterstraat. Het was een zonnige, geslaagde dag met als mooiste waardering; de Publieksprijs.

Impressie:

Vrijdag 23 september 2016: Dansavond  

Deze avond was een gezellige dansavond met medewerking van Ad Goossens. Hij bespeelde vele instrumenten en wist de beentjes op de vloer te krijgen. Tevens werden er vele herinneringen gedeeld.

Zaterdag 24 september 2016: Vossenjacht

Ruim 100 kinderen zijn op zoek gegaan naar diverse ” vossen ” van C.V. de Heikneuters en dankzij het mooie weer een geslaagde middag voor alle kinderen.

Zaterdag 24 september 2016: Q-MUSIC THE FOUTE PARTY

Het was helemaal fout deze zaterdagavond in de Beckart! Nee, wie denkt dat het niet goed ging, die heeft het mis. Het was gewoon een goeie ” Foute Party” van Q-music. De foute party is veel jaren 80 & 90 muziek waarbij het publiek ook ” fout ” gekleed gaat.


Zondag 25 september 2016: Levend Tafel Voetbal

Deze zondagmiddag stond in het teken van vele spelletjes op het plein voor de Beckart. Een grote luchtkussen in de vorm van een tafelvoetbal-spel en een mini zeskamp voor de kleintjes. Aangevuld met een terras was het voor iedere aanwezige geschikt.

Zondag 19 november 2016: fotoboek 55 jaar Heikneuters 

Tijdens de feestavond is het fotoboek 55 jaar Heikneuters (1960-2015) gepresenteerd. Een mooi naslagwerk met vele foto’s van activiteiten die door de jaren heen zijn georganiseerd. Inclusief het feestjaar en de groepsfoto’s van de Kneuterkapel.

SPONSOREN JUBILEUM C.V. DE HEIKNEUTERS